Nieuwsoverzicht

Edelhertenbronst
21 september 2017

Vanaf half september is het bronsttijd voor edelherten. De komende weken zijn er op verschillende plekken in Nederland excursies om de activiteiten van bronstige edelherten te bekijken. 

Brabantse steden zorgen voor extra woonruimte voor vogels en vleermuizen
20 september 2017

Door o.a. isolatie en betere afdichting van gaten en kieren onder daken hebben stadsvogels en vleermuizen het moeilijk gekregen. Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg gaan daar wat aan doen.

Berlijn: nieuw pokkenvirus bij rode eekhoorns
19 september 2017

In 2015 en 2016 werden in de regio Berlijn een aantal jonge rode eekhoorns (Sciurus vulgaris) gevonden met ernstige ontstekingen. Dit blijkt veroorzaakt te zijn door een nieuw pokkenvirus.

Komend weekend: Egelweekend!
14 september 2017

Op 16 en 17 september is het ‘Egelweekend 2017’. Tijdens dit Egelweekend roept de Zoogdiervereniging iedereen op om waarnemingen van egels door te geven, bijvoorbeeld uit eigen achtertuin of buurt.

Welke foto's winnen er? Breng nu je stem uit!
12 september 2017

In het kader van haar 65-jarig bestaan organiseerde de Zoogdiervereniging deze zomer een fotowedstrijd. Een jury heeft uit de honderden inzendingen een selectie gemaakt. Nu is het aan het publiek om te stemmen!

10.000 tellers voor de Jaarrond Tuintelling
12 september 2017

Het telproject Jaarrond Tuintelling heeft afgelopen weekend een belangrijke mijlpaal behaald: meer dan 10.000 tellers! 

In de herfst grotere kans om eekhoorns te zien
7 september 2017

In de herfst is de kans om eekhoorns tegen te komen extra groot. Door de aanwezigheid van beukennootjes in de herfst van vorig jaar, en de daaropvolgende zachte winter zijn veel eekhoorns goed de winter doorgekomen. 

Duitse wolven kosten weinig
31 augustus 2017

De wolf rukt op in Duitsland. Desondanks blijkt er in heel Duitsland in de afgelopen 17 jaar in totaal nog geen vijf ton aan schadevergoedingen uitgekeerd te zijn.

Vleermuizen - dichtbij maar onbekend
24 augustus 2017

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus worden tijdens de Nacht van de Vleermuis door heel Nederland nachtelijke vleermuisexcursies georganiseerd, waarbij geïnteresseerden de kans krijgen om met een expert op pad te gaan.

Zoogdiervereniging reageert op gedragscode Natuurinclusief renoveren
23 augustus 2017

Staatssecretaris Van Dam heeft recent de ‘Gedragscode natuurinclusief renoveren’ in beginsel goedgekeurd.  De Zoogdiervereniging heeft deze week een pro forma zienswijze ingediend op dit ontwerp goedkeuringsbesluit.