Nieuwsoverzicht 2016

Fijne feestdagen
22 december 2016

De Zoogdiervereniging wenst iedereen prettige kerstdagen en alvast een zoogdierrijk 2017!
Het secretariaat van de Zoogdiervereniging is gesloten van 23 december t/m 2 januari.

Nieuwe ‘Wet Natuurbescherming” in Zoogdier
21 december 2016

Op 1 januari 2017 treedt de nieuwe wet in werking die de Nederlandse natuur beschermt. Wat betekent het in de praktijk nu voor onze inheems zoogdieren? In Zoogdier een artikel over de nieuwe wet. 

Nieuw bestuurslid Zoogdiervereniging
20 december 2016

Een nieuw bestuurslid, dat was wat de zoogdiervereniging zocht en heeft gevonden. Haar naam is Regina Vlijm. Via deze weg stelt zij zich graag voor.

Een van de laatste bruine beren in Nederland leefde zo’n 1000 jaar geleden bij Noordwijk
16 december 2016

Een nieuwe Lutra ligt momenteel bij de drukker en zal naar verwachting voor kerst verschijnen. In deze Lutra staat onder meer een artikel over de bruine beer

Cocktail van pesticiden gevonden in vleermuizen
15 december 2016

In ingekorven vleermuizen hebben onderzoekers een cocktail  van 14 verschillende pesticiden gevonden, van insecten-, schimmel- tot onkruidmiddelen. 

Noord-Hollandse Penning voor natuur naar Hans Vink
5 december 2016

Op zaterdag 19 november heeft gedeputeerde Jack van der Hoek de Bronzen Provinciale Penning uitgereikt aan dassenkenner en dassenbeschermer Hans Vink. 

Toxoplasmose bij de rode eekhoorn - een update
1 december 2016

In 2014 werden in de zomer en herfst enkele honderden dode eekhoorns gemeld. Ook in 2015 werden er weer eekhoorns gevonden die aan toxoplasmose waren doodgegaan.

Hazelmuis reageert positief op uitgevoerd bosrandbeheer
18 november 2016

 De hazelmuis is een zeldzaam slaapmuisje wat in Nederland alleen voorkomt in enkele bosgebieden in Zuid-Limburg. De soort wordt daar op de voet gevolgd in het NEM Meetnet Hazelmuizen.

Vossen ook op onverwachte plaatsen
15 november 2016

De vos wordt in Nederland soms op heel onverwachtse locaties waargenomen. Help mee om het verspreidingsgebied van de vos beter in beeld te krijgen en geef je waarnemingen door.  

De 17e nieuwsbrief "Kijk op exoten" is verschenen
14 november 2016

 De nieuwsbrief Kijk op Exoten is het communicatiemiddel dat alle projectpartners gezamenlijk inzetten om vrijwilligers en professionals in Nederland te informeren over exoten.

Pagina's

Abonneren op Actueel